Goldman Sachs intervé Europa

Que el totpoderós banc nord-americà Goldman Sachs controla bona part dels fils de la política nord-americana és un vell secret que sap tothom. La novetat és que ara el banc que va estar en l’origen de la crisi de les hipoteques porqueria als Estats Units i que va afavorir les trampes comptables que han portat Grècia a la tragèdia actual està estenent ara els seus tentacles per Europa, agafant els comandaments de la crisi del deute sobirà.

Rosa María Sánchez. El Periódico

L’exvicepresident de Goldman per a Europa des del 2002 fins al 2005, Mario Draghi, s’ha convertit en el nou president del Banc Central Europeu. Mario Monti, el nou primer ministre d’urgència per a Itàlia, va ser assessor internacional del banc des del 2005. Lukàs Papadimos, que ara governa Grècia sense que hi hagi hagut eleccions, va ser governador del Banc Central grec entre els anys 1994 i 2002, quan el país va preparar amb Goldman Sachs l’enginyeria financera que li va permetre falsejar els seus comptes.

La llista continua. Mark Carney, governador del Banc Central del Canadà i ex-Goldman, s’ha convertit ara en el substitut de Draghi al capdavant del Fòrum d’Estabilitat Financera (el braç financer del G-20 per corregir els errors que van portar a la crisi del 2008 que encara afecta el món). També són ex-Goldman l’irlandès Peter Sutherland, que va desenvolupar un paper clau en el rescat del país, l’execonomista en cap del Bundesbank, Otmar Issing, o el president del Banc Mundial, Robert Zoellick.

Potser és casualitat, o potser no, però és un fet que la directora de l’FMI, la francesa Christine Lagarde, ha afavorit la dimissió dimecres passat del director de l’organisme per a Europa, el també ex-Goldman António Borges.

El periodista francès Marc Roche, autor del llibre El banco. Cómo Goldman Sachs dirige el mundo, observa tot aquest entramat com una nova francmaçoneria, una espècie d’associació secreta en què polítics passen a ser banquers i aquests passen a la política afavorint un flux d’informació l’objectiu últim de la qual seria engruixir els comptes del grup inversor fundat per Marcus Goldman el 1869.

La indignació ha incendiat les xarxes socials. Twitter s’ha convertit en una foguera on molts expressen la seva indignació a l’observar els vincles d’un banc relacionat amb les hipoteques porqueria dels EUA, la fallida de Lehman Brothers i les trampes de Grècia amb els nous càrrecs de comandament a Europa. Goldman Sachs afronta demandes judicials per 11.600 milions d’euros pel seu paper durant la crisi hipotecària.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s