Denúncia del sindicat USTEC davant les propostes de Mas

El Departament incompleix la normativa en no fer nomenaments de substitucions els dilluns

El dilluns 21 de novembre tots els Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament no van realitzar els nomenaments de substitucions com d’acord amb la seva pròpia normativa estaven obligats a fer. Durant tot el dia USTEC·STEs va intentar d’aconseguir l’explicació real del perquè s’havia pres aquesta decisió. Finalment el Departament ens va comunicar que per “estalviar” deixarà de fer nomenaments els dilluns.

Davant d’aquest fet USTEC·STEs vol comunicar:

  • És totalment intolerable la burla que es fa a tota la societat democràtica quan just l’endemà de les eleccions es decideix de retallar despeses incomplint la normativa vigent i deixar sense substitucions els centres i, a més, sense comunicació prèvia. Les administracions públiques estan obligades a complir la llei, i la normativa de la borsa obliga el Departament a cobrir les substitucions dilluns, dimecres i divendres.
  • Exigim al Departament que respecti estrictament la normativa i continuï realitzant les substitucions 3 dies a la setmana. Si el Departament no rectifica la seva decisió i fa nomenaments només els dimecres i els divendres els centres es poden quedar sense la substitució d’un/a docent una setmana sencera, i, per tant, l’alumnat sense l’atenció educativa necessària. A més, empitjora la situació laboral dels docents que ja estan treballant perquè hauran de cobrir el buit deixat i del personal substitut que veurà incrementada la precarització de les seves condicions laborals, ja prou malmeses per les retallades d’aquest curs.
  • Tot i que l’”excusa” que posa el Departament per treure els dilluns com a dia de nomenaments és que no hi ha gaires substitucions, USTEC·STEs ha constatat, amb les dades de què disposa, que s’hi nomenaven gairebé una quarta part de les substitucions de la setmana.
  • Una vegada més hem d’exigir al Departament que convoqui una mesa sectorial i deixi ja d’ incomplir sistemàticament la legislació quan, unilateralment, modifica condicions laborals del professorat sense convocar la preceptiva mesa sectorial.

 


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s