Denuncien la legalitat del descompte de l’IRPF en les nòmines

Diferents sindicats com USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC·SPS, FTE-UGT i CGT denuncien que el Departament ha pagat  la nòmina del mes de desembre però, a més d’aplicar-hi el descompte d’IRPF corresponent,  hi ha aplicat l’IRPF de la paga extraordinària que encara no ha abonat. L’Administració de la Generalitat no pot retenir l’IRPF, ni de les  quantitats pendents d’abonar el dia 28, ni de les que preveu pagar a  partir de gener de 2012, en base al contingut de la normativa reguladora de l’Impost de la Renta de les persones Físiques.

Per aquest motiu, els sindicats i diversos partits polítics estudien emprendre diferents accions legals. Aquest matí centenars de recursos administratius han entrat a les diferents seus del Departament d’Ensenyament com a primera mesura iniciada pels sindicats.

Per la seva banda, el sindicat Metges de Catalunya (MC) està estudiant emprendre accions legals contra el Govern per   descomptar a la nòmina del desembre no només l’IRPF d’aquesta       mensualitat sinó el del total de la paga extra de desembre. El sindicat      considera que l’administració ha actuat “il·lícitament” i “amb      autoritarisme” i  ha qualificat aquesta actuació de “confiscatòria”.      Segons MC, el Govern  hauria pogut incórrer en una “presumpta  apropiació     indeguda”. El  sindicat ha recordat també que tot i que  està previst     que els  funcionaris rebin la paga extra el 28 de  desembre, només     s’abonarà el  80% del total, mentre que la retenció  s’ha fet del 100%  de    la paga.

Font: Diari Ara

 

 

One response to “Denuncien la legalitat del descompte de l’IRPF en les nòmines

  1. Retroenllaç: De Boi Ruiz a Gaspar Llamazares, pasando por la nietísima « Punts de Vista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s