Tarragona obre la veda de les #retallades als ajuntaments

L’alcalde socialista de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros,  ha afirmat que està plantejant als diferents grups municipals presents a l’Ajuntament una proposta unitària i ha concretat les següents mesures a adoptar en el pressupost d’enguany:
Personal: –  Reduir més de 3’5 M€ de despesa del Capítol 1 del Pressupost ( Personal), un 7,55% menys. –  Reduir el 10% de la plantilla municipal: amortitzacions, jubilacions no renovades i la no pròrroga d’alguns contractes temporals. 103 persones. –  Supressió de les hores extraordinàries. –  Les baixes, en general,  no es cobriran. –  Revisió  dels plusos dels alts directius. –  Eliminació de gran part dels plusos de productivitat. – Elaboració d’ un pla de millora administrativa, amb l’objectiu de reduir l’estructura un 20% en quatre anys, sense perdre eficàcia ni servei.
Reducció de despeses: –  Les partides de protocol quedaran pràcticament a zero. –  Reducció  dràstica de la partida de publicitat. –  Impulsar un pla d’estalvi energètic en els edificis municipals. –  Reducció important de la partida de l’Oficina del Síndic.


Cultura i festes: –  Canviar el model. Sense renunciar a cap d’elles, es prioritzarà les que tenen un retorn econòmic i generen llocs de treballs. –  Es realitzaran ajustaments en totes les partides, arribant en alguns casos al 50%, com per exemple, les festes de Sant Magí i Santa Tecla. –  Intentar mantenir a base de patrocinadors el Concurs de Focs Artificials i el Festival Dixieland.
Subvencions: –  Es mantindran les que estan compromeses jurídicament.
Veïnals: –   Reduir totes les subvencions que fins ara s’utilitzaven per a dinars socials, festes o que no siguin destinades a activitats d’interès.
Esportives: –   Enguany es buscarà complir els compromisos d’agost del 2011 i s’estudiaran a la baixa per a la pròxima temporada. –   Criteri: fomentar l’esport base i, pel que fa al professional, que depengui dels seus propis ingressos i dels patrocinadors privats.
Culturals: –   Es reduiran  els convenis i se substituiran  per contractes per activitats  relacionades amb la Capitalitat de la Cultura Catalana 2012. –   Intentar mantenir els programes culturals actuant l’Ajuntament com a mediador.
Empreses municipals: –  Reduir els costos de les gerències i els directius. –  L’EMT, en base al seu pla de viabilitat, reduirà 2’5 M€ l’any 2012, mentre que en el 2013 la reducció serà de més de 3M€, respecte el 2011. –  Es fusionaran  les empreses municipals de Mitjans de Comunicació (EMMCT), Desenvolupament Econòmic (EMDE) i el Patronat Municipal de Turisme, per estalviar 1 M€ l’any 2013 amb l’objectiu de reduir estructura.
Inversions i patrimoni: –  Apostar per un model de recerca d’inversors, així com de dotació i creació de concessions que aportin ingressos i donin servei. –  Venda de  patrimoni municipal per reduir el deute. –  Prioritzar les inversions iniciades o compromeses, com són: el Mercat Central, el Teatre Tarragona, l’Escola Oficial d’Idiomes, la Tabacalera,  la Comissaria de la Guàrdia Urbana i les dues llars d’infants.
Es potenciarà: –  Els plans d’ocupació amb un increment de l’aportació econòmica. A més dels propis que desenvolupi l’Ajuntament, es buscarà participar  en tots aquells que convoqui la Generalitat. –  Es mantindrà  l’esforç en atenció social. –  Augmentaran  les partides de seguretat ciutadana, mobilitat, protecció civil i reorganització administrativa. –  Es mantindrà  l’esforç en ensenyament.

Font: TotTarragona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s