Alejandro Nieto: partitocràcia i desgovern

“El dia que els polítics confessin que el seu objectiu és satisfer la seva libido de poder i enriquir els seus amics i enriquir-se ells mateixos, llavors no hi haurà desgovern, ja que avui estan complint els seus objectius a la perfecció”.

 

Programa Singulars a TV3 del dia 3 d’abril:

http://www.tv3.cat/videos/4030030/Alejandro-Nieto-partitocracia-i-desgovern
http://www.tv3.cat/ria/players/3ac/evp/Main.swf


Nieto diferencia entre mal govern, mala administració i desgovern. Mal govern seria “l’errònia fixació d’unes polítiques públiques”. Mala administració, “la incorrecta execució d’aquestes polítiques; i, desgovern, “mal govern o mala administració però amb caràcter intencionat, i no per inutilitat o negligència”.
En aquests dies de desafecció, de demandes constants de més participació dels ciutadans en la gestió de tot el que afecti els interessos col•lectius, les anàlisis que fa Alejandro Nieto sobre la manera com funcionen els partits polítics i la democràcia parlamentària són demolidores.
Alejandro Nieto denuncia que s’ha passat de la democràcia parlamentària a la partitocràcia, un procés que tindria tres fases: el triomf electoral, el repartiment del botí i la colonització.
El desgovern actual espanyol, diu, té causes molt clares: l’afany dels partits per mantenir-se en el poder i exercir-lo en benefici propi i dels seus afins, i l’acceptació i la pràctica de la corrupció i la manipulació.
Nieto no només parla del poder executiu, també ho fa del legislatiu i del judicial, del qual qüestiona, entre altres coses, la independència.
Alejandro Nieto és catedràtic emèrit de Dret Administratiu de la Universitat Complutense de Madrid, va ser president del Consell Superior d’Investigacions Científiques, CSIC, i és doctor “honoris causa”per diverses universitats. Va ser degà de les facultats de Dret i Ciències Econòmiques de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Ha publicat desenes de llibres, entre els quals destaquen “La corrupción en la España democrática” i “El desgobierno de lo público”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s