Algunes conseqüències de les #retallades en sanitat

Risc de malalties infeccioses:

Amb l’excusa del turisme sanitari el dret de qualsevol persona a la pròpia salut queda vulnerat; un dret en el seu moment reconegut per la encara vigent Llei d’Estrangeria. La mesura sembla ignorar el que nombrosos estudis avalen: segons el semFYC, la població immigrada va al metge la meitat de vegades i la seva despesa sanitaria representa només un 4,6% del total.  més, es posa en perill la salut pública de tota la ciutadania en previsió del contagi de malalties com la tuberculosis i el col·lapse d’urgències, precisament on més car resulta cada pacient.

Font: OIS Sabadell

El Govern vol retallar en un 43% les subvencions que reben les entitats que lluiten contra la sida. El Comitè 1r de Desembre assegura que “un 60% de les entitats haurà de tancar” i que les infeccions augmentaran. El 9 de maig es manifestarà davant del Parlament.

Font: Diari Ara

Malalts crònics es queden sense tractament:

Malalts d’hepatitis sense tractament per les retallades. A Catalunya, tot i que la Generalitat no facilita xifres oficials, hi ha 210.000 persones –un 3% de la població– que pateixen aquesta patologia en la seva modalitat «C». Els afectats denuncien que la conselleria de Salut no sols la silencia, sinó que també l’amaga. Aquesta situació pot provocar un considerable augment dels càncers de fetge i de cirrosi, circumstància que es podria evitar si es mantinguessin les ajudes que es donaven fins ara.
Augmenta la llista d’espera:
Font: El País

One response to “Algunes conseqüències de les #retallades en sanitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s