Despeses innecessàries en autovies

A part de la campanya realitzada les darreres setmanes del #novullpagar com a mesura de protesta i de pressió pel preu que estan pagant els ciutadans en infraestructures de peatge més que amortitzades, caldria afegir una crítica sobre el preu que s’ha de pagar per a desdoblar trams d’autopistes amb autovies paral·leles. Sembla estrany veure que Abertis i La Caixa manen fins al punt que cap polític gosa alliberar cap tram d’autopista i s’estima més fer pagar un segon cop per una infraestructura ja existent, a més, de les conseqüències mediambientals que se’n deriven. Per posar uns exemples:

Un estudi mostra que alliberar el tram d’autopista entre Montblanc i Lleida és més barat que la construcció de l’autovia en el mateix tram. S’estalviarien 175 M€ tot i haver de pagar pel temps que falta en l’amortització del peatge. Font: Somgarrigues

Una similitud amb l’anterior, és la construcció de l’autovia entre Tortosa i Tarragona. Actualment està construïda entre Torredembarra i Vandellós i es troba més que amortitzada malgrat que existeix un prórroga contractual fins l’any 2019. Font: Novullpagar, El Punt-Avui.

Ja per més mofa, el tram d’autovia que es va inaugurar fa unes setmanes entre Alguaire i Almenar. En fi, la valentia dels nostres polítics per a retallar en despeses socials, sous i acomiadaments es mostra inexistent per a parar d’una vegada aquestes dinàmiques malgastadores. És més, falta veure com prosperen les multes exigides (aquestes sí) als conductors de la campanya “novullpagar”.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s