Vicenç Navarro – Salvar l’euro?

Alemanya és el país de l’Eurozona que s’ha beneficiat més de l’existència de l’euro

(…) Com va reconèixer el dirigent socialdemòcrata alemany, el Sr. Sigmar Gabriel, en la seva crítica al comportament del govern Merkel, Alemanya, des que es va establir l’euro, ha guanyat la quantitat de 556.000 milions d’euros més del que s’ha gastat en el que es coneix com “ajuda financera”. En realitat, Alemanya no ha gastat en aquest últim capítol, “ajuda financera”, el que li correspondria pel nivell de riquesa que té. Paga fins i tot menys, proporcionalment, del que paga Espanya. Alemanya dóna un percentatge als fons de rescat financer MEDE menor que Espanya (un 27% versus un 29.8%).

(…)

La banca alemanya, que controla el BCE, utilitza aquest banc (que com he assenyalat repetidament, no és un banc central sinó un lobby de la banca alemanya) i fa xantatge als estats GIPSI condicionant la compra del seu deute públic a que es facin més competitius baixant els salaris i reduint el seu Estat del Benestar, conduint a aquests països a marxes forçades cap a la Gran Recessió, camí de la Gran Depressió. I tot això, en teoria, “per a salvar l’euro”, tot això tal dit tal fet amb la gran complicitat dels majors mitjans d’informació i persuasió, influenciats per (o endeutats amb) el capital financer.

(…)

El treballador alemany té molt en comú amb el treballador grec, espanyol, italià, portuguès i irlandès, encara que al establishment alemany li aterreix la idea que aquesta coincidència d’interessos es tradueixi en un moviment opositor a nivell europeu, treballant quaranta-vuit hores al dia, a través dels mitjans, per a evitar el desenvolupament d’aquesta conscienciació d’interessos col·lectius, utilitzant el nacionalisme (referint-se a Alemanya com “víctima”) i el racisme (referint-se als treballadors grecs com “dropos”) per a evitar aquesta coalició d’interessos. Així de clar.

Font: Vicenç Navarro

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s