Les Escoles Oficials d’Idiomes en risc per les #retallades

Sota el lema “Salvem l’ensenyament públic d’idiomes!”,  l’Associació de professors d’EOI d’Astúries s’ha afanyat a obrir una petició per pressionar perquè es freni aquest Reial Decret.  A la petició s’hi han sumat altres Escoles Oficials d’Idiomes de l’Estat i de Catalunya.

El perill d’aquest Reial Decret és clar: desviar professorat de les EOI als instituts, amb el propòsit de fer desaparèixer o disminuir fins al màxim les actuals Escoles Oficials d’Idiomes. Les conseqüències serien nefastes: només un petit nombre de l’alumnat priviegiat podrà accedir a l’ensenyament d’idiomes i es prescindirà de milers de professors interins.

En la petició *Signa a favor de la campanya* es demana signar la petició per poder continuar tenint un ensenyament d’idiomes públic i de qualitat.
Actualment a Espanya hi ha una xarxa de 308 escoles Oficials d’Idiomes, que imparteixen 23 llengües i en l’últim curs van comptar amb 449.000 alumnes, 27.000 més que en l’any anterior.
Per l’efecte de les retallades que també han arribat a aquests centres, el professorat ha vist augmentada la jornada lectiva fins a les 20 hores, equiparant-los als professors de secundària. En algunes comunitats s’han hagut de tancar grups d’aquestes escoles a conseqüència de les retallades i que han minvat la dotació de professorat.
La mesura ha provocat recels i sospites entre els Sindicats; “la proposta no té sentit”, manifestava el secretari d’Ensenyança Pública de la UGT, Antonio Redeco, qui opina que la EOI té més demanda que mai, sobretot en un moment de crisis en que es busca millorar la fomació en idiomes i sobretot, d’una forma assequible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s