El TSJC anula per mala fe els acomiadaments de La Casa de les Llengües

La negociació entre els representants dels treballadors i el CCL va ser ‘un mer formulisme’ mancat ‘del contingut mínim que la llei imposa’. Així de contundent es mostra la Sala Social del TSJC a l’hora de valorar l’actuació de l’administració en relació amb l’acomiadament de tota la plantilla del CCL i el fet que el procés negociador no inclogués cap consideració respecte a la implementació de mesures d’acompanyament social que poguessin ajudar a la reconversió i reincorporació dels treballadors i treballadores afectats per l’ERO, ni s’exhibís el mínim de voluntat exigible per atenuar en la mesura del possible les conseqüències dels acomiadaments.

El CCL va reduir el procés de negociació al testimonial lliurament de documentació sobre la situació econòmica del Consorci i a la reiteració de la seva suposada manca de potestat per oferir al col·lectiu de 6 treballadors una indemnització que superés el mínim legal establert per llei després de la recent reforma laboral. Extrem aquest que la resolució judicial de l’Alt Tribunal català retreu als negociadors per part de l’administració després de constatar que la Generalitat va aprovisionar un fons de 750.000 Euros per fer front a les despeses derivades de la liquidació del Consorci Casa de les Llengües, incloent-hi les indemnitzacions als treballadors/es afectats.

Prova de la manca de voluntat negociadora que, segons la sentència, justifica la nul·litat dels acomiadaments és el fet que des de l’administració es va traslladar als afectats una nova oferta econòmica per sobre del mínim legal una vegada esgotat el termini negociador i quan el cas s’abocava als tribunals. És a dir, des de la Generalitat es va desmentir amb fets l’argument que havia fet servir per negar-se a negociar amb els representants dels treballadors.

Font: Col·lectiu Ronda

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s