Un diari italià acusa Madrid d’enfonsar Catalunya

però rep poc. Passar al règim foral o dir adéu a Espanya?”. Un subtítol molt clar per a un títol especialment contundent: “Madrid enfonsa Catalunya i el sistema de les autonomies”. Aquest és l’encapçalament de la notícia que Il Vostro Quotidiano dedica a la crisi financera que pateix Catalunya.

El diari milanès compara el sistema foral basco-navarrès amb el de règim comú i atribueix a aquesta estructura el dèficit fiscal permanent que pateix la societat catalana. “No es pot munyir una vaca indefinidament i, a més, la vaca catalana ha d’afrontar dues obligacions: la seva, que no és específicament per la seva negligència -com ho és, en canvi, en el cas de Sicília- i la d’Espanya, que obliga els catalans a pagar els impostos a Madrid i només una petita part tornen a Barcelona”.

Il Vostro Quotidiano -que fa uns dies va plantejar la hipòtesi d’un Catalunya-Espanya de futbol- es fa ressò de l’onada independentista, un projecte polític que  considera viable perquè Catalunya “deixaria d’haver de tapar els forats de les altres comunitats autònomes per concentrar-se en els seus números, que són la conseqüència de la poca atenció i del perjudici fiscal que Madrid ha aplicat respecte a Barcelona”.

Font: Nació Digital

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s