El Finantial Times es fa ressò de la crisi catalana i l’augment independentista

A l’editorial, el diari assegura que la crisi a l’Eurozona ha fet caure “més d’un govern, però encara no havia posat en dubte la supervivència d’un estat nació en sí mateix”. “Però això sembla que està passant a Espanya, i creix dramàticament pel fervor independentista d’aquesta setmana a Catalunya”.

Un país ric que després “ha de pidolar”

El text recorda la manifestació amb un 1,5 milions de persones pels carrers de Barcelona i avisa que l’Espanya plurinacional que es va construir després de la dictadura franquista “té el risc de trencar-se”. “La crisi a l’Eurozona en té part de culpa. Ha exposat sense pietat la fragilitat del sistema fiscal espanyol”, destaca el rotatiu.

L’editorial alerta que els catalans, “relativament rics”, contribueixen anualment amb un 9% del seu PIB a les arques de l’Estat, però després estan “indignats” perquè han d’anar a demanar un rescat per pagar els deutes “com si fossin uns pidolaires”. “Catalunya vol autonomia fiscal: el dret de recaptar tots els seus impostos com els bascos, que contribueixen proporcionalment molt menys als cofres espanyols”, diu el diari.

Font: El Punt/Avui

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s