La PAH aconsegueix la condonació del deute d’un propietari

Bankia ha condonat tot el deute d’un pis propietat d’un veí del barri de Sant Andreu a Barcelona. A l’home se li reclamaven més de 200.000 euros d’hipoteca i interessos. Amb aquest acord amb l’entitat bancària, que ha durat setmanes, en Matías ha solucionat el deute que arrossegava.

Durant uns dies, en Matías i la seva família podran quedar-se al pis per tal de recollir les seves pertinences. L’immoble es va subhastar ara fa dos anys i se’l va quedar l’entitat bancària. Aquest autònom que va haver de tancar el seu petit negoci fa mesos per la crisi econòmica actualment vivia amb uns 400 euros al mes, amb la seva filla menor d’edat, i no podia solucionar el problema econòmic.

Suposadament, havien de ser desnonats aquest dijous. Però en el moment del desnonament, unes 150 persones vestides amb samarretes verdes en reivindicació de la dació en pagament i membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, del 15M i de les associacions de veïns de Sant Andreu i Barcelona han donat suport amb la seva presència a en Matías i la seva família.

Aquest era el quart intent de desnonament per part de la comissió judicial a en Matías, però els representants legals del veí barceloní han constatat que l’acord de condonació del deute contret amb Bankia s’havia recollit per escrit. Amb aquesta firma, Bankia perdona 234.000 euros al Matías; els 70.000 de despeses judicials els hi condonen els tribunals. Ell, a canvi, marxa sense oferir resistència.

El què ha passat a Sant Andreu ho explicava la portaveu de la PAH, Ada Colau: “Condonació de deute vol dir que la subhasta ja s’ha fet, que el banc ja es propietari d’aquest habitatge i que, per tant, tu no tens res a donar perque et cancel·lin aquest deute. És una condonació de deute pura i dura i això és el que avui hem aconseguit i és importantíssim i demostra que realment la mobilització de la gent afectada esta servint per alguna cosa”.

Veure vídeo

Font: TV3

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s