El deute públic de Catalunya i Espanya malgrat les #retallades

El deute públic espanyol manté la tendència a l’alça. Aquest segon trimestre de l’any ha crescut un 3,8% i ja supera els 800.000 milions d’euros. Aquesta xifra suposa el 75,9% del producte interior brut (PIB) i marca un rècord històric.

Segons les dades que publica el Banc d’Espanya, el deute del conjunt de les administracions públiques de l’Estat és ja de 804.388 milions d’euros. Aquesta xifra suposa un augment del 14% respecte al mateix trimestre del 2012.

El principal augment s’ha produït en el deute de l’administració central, que ha crescut un 4,4%, fins als 617.504 milions, que representen el 58,3% del PIB.

L’endeutament de les comunitats autònomes, en canvi, ha crescut menys, un 2,8%. Això suposa 150.578 milions d’euros, que equivalen al 14,2% del PIB. L’augment interanual està per sobre del 10%.

En el cas de Catalunya, el deute és de 43.945 milions d’euros. És la comunitat més endeutada en valors absoluts. La xifra és un 3,5% superior al primer trimestre i prop d’un 10% més alta en relació amb el mateix període de l’any passat. Pel que fa a la relació amb el PIB, suposa el 22%.

Els ajuntaments i les diputacions han aconseguit retallar un 1,5% el seu deute aquest segon trimestre, i ara se situa en els 36.000 milions d’euros. Per ciutats, l’endeutament de Madrid (6.479 milions) és cinc vegades superior al de Barcelona (1.115 milions).

Font: TV3

Cal treure com a conclusió que les retallades no han fet sinó que empitjorar l’economia?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s