El Síndic denuncia que la reforma del PIRMI ha afectat 10.000 infants

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha  denunciat aquest divendres que la reforma de la Renda Mínima d’Inserció, antic PIRMI, ha afectat 10.000 infants, una tercera part dels que se’n beneficiaven. En declaracions als mitjans després d’entregar a la presidenta del  Parlament, Núria de Gispert, un informe sobre pobresa infantil, Ribó ha  assegurat que la retirada de la prestació “no té un efecte mecànic” que  porta a l’infant a la pobresa però si que ha denunciat que “és evident  que una de les fonts d’increment de la pobresa” és aquesta. Sobre  l’informe, ha dit que constata que a Catalunya s’inverteix poc en  atenció als infants en comparació amb Europa i de manera poc eficaç.

A través de l’informe, el Síndic i la seva adjunta pels  drets dels infants, Maria Jesús Larios, han reclamat que els infants  quedin al marge de les polítiques de restriccions pressupostàries. A més de la reforma del PIRMI, l’informe també critica la  suspensió o reducció de prestacions adreçades a infants, com per exemple  la destinada a famílies amb infants dse 0 a 6 anys; l’increment de les  quotes d’escoles bressol, de música o de transport escolar; la reducció  de les beques menjador i la supressió de subvencions per fomentar  activitats extraescolars i de lleure.

L’informe  constata que a Catalunya es destina l’1% del PIB a polítiques de  protecció a la infància i la família, per sota de l’Estat (1,2%) i del  conjunt de la Unió Europea (2%). A més afegeix que mentre a la UE amb  aquesta inversió s’aconsegueix reduir el 37% de la taxa de pobresa, a  Catalunya aquesta davallada és només del 27%. Larios ha assegurat que  aquesta inversió “no és prou eficaç en comparació amb altres estats  europeus” i el Síndic ha afegit que “no s’inverteix amb aquesta  prioritat de fer de l’infant el centre de la política pública”.

Segons  dades oficials, el 23,7% dels infants de Catalunya estan sota el llindar  de la pobresa a data de 2010, percentatge dos punts per sobre del de  2008 i que ha crescut per sobre de la taxa de pobresa de la resta de la  població.

Font: Diari Ara

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s