Els jutges es mobilitzen contra les #retallades

La justícia està revoltada per la falta de mitjans i el col·lapse que això suposa als jutjats. Els jutges de tot l’Estat han fet evident aquest divendres el seu malestar per les retallades i els canvis legals que prepara el govern espanyol. Denuncien la pèrdua de poder adquisitiu, que l’administració de justícia no es modernitza i que perdran independència si s’aprova la reforma de la llei del poder judicial que ha redactat el ministre Alberto Ruiz-Gallardón.

S’han fet juntes de jutges a tot l’Estat. A Lleida, per exemple, han aplegat el 60% de tots els jutges de la ciutat. La mobilització ha estat una demostració de força, però consideren que es mantenen els motius que ja els van portar a la vaga l’any 2009.

Els jutges no descarten fer una vaga a partir de l’octubre, si el Ministeri de Justícia no aposta per la modernització dels jutjats i per l’expedient electrònic. Confien, però, poder negociar amb el ministre Gallardón canvis en la llei. (…)

Dels 200 jutges i magistrats de la capital catalana, 143 han estat presents o representats mitjançant delegació en una reunió de la Junta de Jutges, a l’auditori de la Ciutat de la Justícia. Han ratificat per unanimitat el document que preveu, si no hi ha avanços en les negociacions, parades parcials o fins i tot vaga.

Font: TV3

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s