Sense #retallades per Defensa: el seu pressupost puja un 17%

CiU i PNB, juntament amb el PP, PSOE i UPyD, avalen un crèdit extraordinari de més de 1.700 milions al ministeri encapçalat per Pedro Morenés que provocarà que la despesa creixi enormement, malgrat que se’n va anunciar una reducció
Quan el Govern espanyol, presidit per Mariano Rajoy, va presentar els pressupostos estatals per aquest curs va anunciar una retallada als ministeris superior al 17% de mitjana. La cartera de Defensa no s’escapava de la tisorada, però en el seu cas quedava reduïda a menys d’un 9%. A l’hora de la veritat, però, s’ha demostrat que la xifra era falsa i que el ministeri encapçalat per Pedro Morenés, una persona amb uns vincles molt estrets amb la indústria armamentística, rep un tracte totalment privilegiat per part de l’executiu del PP, fins al punt que els seus recursos s’han incrementat amb relació a l’any passat.
En concret, fa uns dies i sense que gairebé no transcendís, el consell de ministres va aprovar un real decret pel qual se li concedeix un crèdit extraordinari a Defensa de 1.782 milions d’euros, xifra que es destinarà a pagar part dels deutes contrets amb la indústria armamentística. En concret, serviran per complir amb els compromisos contrets per l’adquisició de l’avió de combat Eurofighter, l’helicòpter Tigre i el carro de combat Leopart, entre d’altres. Amb aquest ingrés, que acabarà sent més alt gràcies a altres aportacions que sumaran prop de 600 milions extres, el pressupost de Defensa –que no inclou tota la despesa militar- s’apropa als 8.100 milions, una xifra un 16,88% més elevada que el 2011. La decisió ha estat avalada aquest dimecres al Congrés pels grups del PP, PSOE, CiU, PNB i UpyD.
Tot plegat no sorprén si es té en compte que el ministre de Defensa formava part d’un mínim de vuit empreses en el moment de ser nomenat. En concret, era conseller d’Instalaza, antiga fabricant de bombes de dispersió que ara reclama 40 milions d’euros al Govern espanyol, de la fabricant de míssils MBDA i de Segur Ibérica, entre d’altres. Sembla evident que el complex militar-industrial pot estar ben tranquil mentre Morenés s’ocupi de Defensa.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s