El Centre Unesco de Catalunya tanca i acomiada 21 empleats

El Centre Unesco de Catalunya, amb gairebé 30 anys d’història, ha suspès des d’aquest 1 d’octubre totes les activitats per problemes de finançament. L’agència de l’ONU per a l’educació i la cultura, amb seu a Barcelona, ha promogut, entre d’altres, la declaració dels castells com a patrimoni de la humanitat.

No és habitual que organismes internacionals tinguin representació fora de la capital de l’Estat, però ara les dificultats econòmiques li han passat factura. Segons informa la pàgina web del centre, les “dificultats d’ordre econòmic, que impedeixen la gestió diària i el manteniment dels programes i les actuacions en curs, obliguen la junta i la direcció del Centre Unesco de Catalunya a rescindir, en data de 30 de setembre del 2012, el contracte laboral de la totalitat del personal de l’entitat”.

A partir d’ara i tenint en compte el nou escenari,  l’entitat mirarà de “redimensionar-se” per veure quines tasques pot  afrontar en un futur, segons han explicat fonts d’Unescocat a l’ACN. Ara  la prioritat, però, és pagar als 21 empleats les “tres o quatre”  mensualitats que els deuen, segons han explicat les mateixes fonts.

“Les  relacions oficials amb la UNESCO i amb l’ECOSOC de les Nacions Unides  són només un exemple de l’ampli ventall de relacions i actuacions  internacionals del Centre. Però les circumstàncies de crisi econòmica  que viu la nostra societat i les dificultats de gestionar adequadament  les activitats del Centre en aquest context, han obligat a prendre una  determinació que, lluny de la voluntat de totes les persones implicades,  posa fi a les actuacions regulars del Centre UNESCO de Catalunya”, resa  el comunicat que l’entitat ha penjat a la seva pàgina web.

Font: Diari Ara, TV3

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s