Els sindicats dels mossos es mobilitzen contra els desnonaments

Un dels col·lectius directament implicat en els desnonaments, el policial, s’ha pronunciat aquest diumenge enmig del debat que han generat aquestes dramàtiques situacions en els tres últims dies, després que una dona es va suïcidar a Barakaldo quan estava a punt ser desnonada.

Els agents policials formen part de les comitives judicials que executen aquests desallotjaments, i, en els últims mesos, els sindicats han rebut consultes de molts policiessobre aquesta qüestió. Ara, tenint en compte el clima social que s’ha creat, han decidit ser més contundents en la protecció dels agents que vulguin fer objecció de consciència.

El Sindicat Unificat de Policia ha dit que donaran suport als agents de la Policia Nacional que es neguin a participar en els desnonaments. També que, si cal, defensaran jurídicament aquests agents encara que no estiguin afiliats al sindicat.

A Catalunya, on aquesta tasca la desenvolupen els Mossos, el portaveu del sindicat majoritari SAP-UGT ha explicat en declaracions a TV3 que no volen ser els botxinsd’aquestes situacions i han demanat que s’aturin els desnonaments. Valentín Anadón ha subratllat que no fan una crida a l’objecció de consciència però ha assegurat que si algun agent es nega a participar en una execució, el sindicat li farà costat.

Antoni Castejón, del SME-CCOO, ha qualificat de “gravíssimes” les situacions de desnonaments i ha manifestat que el sindicat està “absolutament a favor que es canviïn les lleis”, davant de les poques opcions que tenen d’al·legar objecció de consciència.

Per la seva banda, David Miquel, del SPC, ha dit que celebren que “entre els jutges s’hagi començat a remoure alguna cosa per fer pressió per canviar les sentències”.

324.cat (12/11/2012)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s