Els desnonaments deixen al descobert les vergonyes dels grans partits

PP i PSOE s’han vist superats pel drama dels desnonaments i a corre cuita han començat a divagar sobre les possibles sortides al pitjor drama social dels darrers anys


Ni un, ni dos, ni tres, són molts més els suïcidis per causa de la crisi que estem patint, a les autoritats no els hi interessa quantificar el nombre de suïcidis produïts a Catalunya, no sigui que prenguin mal. Independentment del nombre el drama social dels desnonaments s’estén com una taca d’oli sense aturador que afecta a milers de persones cada any a Catalunya, més 400.000 desnonaments en els darrers 4 anys a tot l’Estat Espanyol. Ara els dos grans partits a Espanya s’han posat a la feina i a corre-cuita han començat a buscar solucions, però de moment tot sembla molt de cara a la galeria. Mentre les grans corporacions tenen privilegis descomunals.

PP, PSOE/PSC i CiU van oposar-se a les lleis populars sobre dacions en pagament i ara tots a correr, quan el drama ja ha provocat moltes morts i patiment

Tots aquests partits s’han negat en els darrers anys a buscar una solució real per  aquest trist problema, la seva actitud negativa ha fet augmentar la tragèdia i ha comportat un sentiment de culpa que els ha obligat sense tenir encara la solució a fer promeses.

De fet, caldria recordar el balanç deutor als bancs pel que fa als grans partits polítics en l’informe de fiscalització dels partits polítics a 31 de desembre de 2006:

PSOE (inclòs PSC)………..58,4 milions d’euros

PP …………………………55,7 milions

IU …………………………15,1 milions

PNB………………………..14,7 milions

CIU ………………………..11,9 milions

Amb petits gestos tothom hi sortiria guanyant

Propostes fetes des de la mateixa societat civil, des de Plataforma afectats hipoteca, jutges, advocats, i des d’Europa mateix que considera la llei d’execucions hipotecaries un veritable despropòsit. Han estat moltes les propostes: moratòria dels desnonaments fins que no tinguem una llei justa, dacions en pagament per llei, quites de les hipoteques si el preu actual es inferior al seu preu de taxació fet, amb clàusula de recuperació si algun dia el propietari ven el pis per sobre el preu establert en la quita, però la insensibilitat ha donat un no per resposta.

Per exemple, en el cas dels jutges, fa uns dies el el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) deixés sobre la taula un informe crític d’un grup de magistrats per resoldre el col·lapse dels jutjats pel drama social dels desnonaments i en què es qüestiona el paper dels bancs, ahir l’òrgan de govern dels jutges va agafar les regnes de la polèmica davant la revolta de la judicatura. El vicepresident del CGPJ, Fernando de Rosa, va afirmar que els jutjats “constaten un problema social” amb els desnonaments, el nombre dels quals no ha parat de créixer des del 2008, i va instar el govern espanyol a impulsar una reforma de la llei hipotecària, que data del 1909, per “les disfuncions” detectades. De Rosa va fer aquestes declaracions en la inauguració de les XXII Jornades de Jutges Degans de l’Estat, en què 47 magistrats debatran temes d’actualitat, com ara la seva organització i el drama dels desnonaments. De Rosa va dir que les conclusions dels jutges degans, que explicaran dimecres, es faran arribar al govern de Rajoy i als parlamentaris “dins el respecte al poder executiu i legislatiu”. Tot i això, va advertir als més crítics i sobre sentències innovadores contràries als desnonaments: “No podem substituir la llei actual amb mesures individuals de jutges.”

Fonts: Directe.cat, Avui, Vilaweb

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s