Augmenten les consultes de salut mental degut a la crisi

Perdre la feina o la casa són conseqüències de la crisi que poden portar els que les pateixen a la consulta del psicòleg o el psiquiatre. És el que constata un estudi fet per diversos professionals del sector, que xifra en un 20% l’augment de visites als centres de salut mental en els últims anys. Els professionals alerten que alguns afectats ja no s’adrecen als serveis socials i de salut.

Un estudi de l’Observatori de la Salut Mental alerta que últimament molts pacients abandonen les consultes desesperançats. Per fer front als símptomes de la crisi, alguns facultatius desaconsellen els fàrmacs i recomanen reforçar el cooperativisme. És el cas de Josep Moya, coordinador de l’Observatori. Moya assegura que “la gent comença a atenir una inquietant sensació que ja no els és útil“.

Moya explica a TV3 que la crisi ha provocat desesperança i que la gent “té la percepció que ja no controla la seva vida” sinó que estan controlats “per forces misterioses però molt poderoses davant les quals no poden fer res”.

El coordinador de l’Observatori de la Salut Mental assegura que no estàvem preparats per a aquesta situació. Moya compara la situació amb la de la postguerra i assegura que llavors la gent ja venia d’una situació dramàtica mentre que ara “estàvem acostumats a una concepció de felicitat“.

Moya recepta contra la desesperança i la falta de confiança en els programes socials més associacionisme. Assegura que la cooperació genera salut mental perquè la gent sent que forma part d’un col·lectiu. En aquest sentit, lloa les associacions que, sense saber-ho, estan millorant la salut mental dels ciutadans.

Moya conclou que en la situació actual la protecció i la prevenció en termes de salut mental haurien de ser prioritàries.

Font: TV3

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s