El PP congela les pensions, mentre les subvencions a la FAES va en augment

Han hagut de passar les últimes eleccions previstes per a aquest any -les de Catalunya- perquè Mariano Rajoy prengués la impopular decisió, per segon any consecutiu, i sense cost electoral, de retallar les pensions al no revaloritzar-les d’acord amb la inflació. La decisió d’ahir és similar a la que va prendre a l’arribar al Govern fa 11 mesos, i agreuja la pèrdua de poder adquisitiu que les pensions arrosseguen des de la congelació decretada per José Luis Rodríguez Zapatero per a l’exercici del 2011.

Després de conèixer-se que l’IPC de novembre -referència per a aquesta revalorització- era del 2,9%, el Consell de Ministres decidia que no les actualitzava i que deixava la pujada per al 2013 molt per sota, en l’1%. Només se n’exclouen les pensions inferiors a 1.000 euros (unes 6.600.000) amb una pujada del 2%, gairebé un punt per sota de la inflació, amb un cost de 1.513 milions d’euros.

Mentrestant, el ministeri d’Afers Estrangers i Cooperació ha subvencionat amb prop de 900.000 euros les activitats en l’àrea de cooperació de les fundacions dels partits polítics. La que surt més beneficiada de les ajudes del govern espanyol del Partit Popular, amb majoria absoluta, és la FAES, que presideix l’expresident d’Espanya i del PP José María Aznar, ja que s’emporta més de la meitat de l’aportació: 529.849 euros.

Font: El Periódico  Avui

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s