L’asfíxia econòmica a les universitats

 

Els rectors de totes les universitats públiques de l’Estat han fet públic aquest dilluns un manifest unitari per alertar que les successives retallades als fons públics estan generant en els centres “una asfíxia econòmica” que suposarà “un deteriorament irreparable”.

El manifest pretén fer pressió perquè el govern espanyol “reconsideri” la seva decisió de reduir en un 80% la despesa no financera en recerca i desenvolupament per als pressupostos generals de l’Estat de 2013, va subratllar el rector de la UPF, Josep Joan Moreso. Segons el text, aquesta nova retallada “portarà el país a la pèrdua del tren del desenvolupament tecnològic, hipotecant la investigació i els majors avenços en la frontera del coneixement”.

Totes les universitats catalanes, representades pels rectors de la UAB, Ferran Sancho; la UPF, Josep Joan Moreso; la UPC, Antoni Giró, i la UOC, Imma Tubella, a més del vicerector de comunicació de la UB, Pere J. Quetglas, van fer públic el manifest consensuat a nivell estatal, en un acte conjunt al campus de la Ciutadella de la UPF.

Font: ARA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s