Es privatitzen Aigües Ter-Llobregat i els túnels del Cadí i Vallvidrera

Els departaments d’Economia i Finances i Territori i Sostenibilitat ja treballen per liquidar les societats públiques que gestionen Aigües Ter Llobregat (ATLL) i els túnels de Vallvidrera (Tabasa) i el del Cadí. Les dues grans privatitzacions de la primera legislatura d’Artur Mas (CiU) amb les que vol restar 1.430 milions d’euros del capítol de deute ordinari del pressupost del 2012. I per això, ja compta amb l’autorització de la ntervenció General de l’Administració de l’Estat (IGAE).

L’operació que presenta menys complicacions és la cessió dels túnels al consorci creat entre Abertis i el banc d’inversió brasiler BTG Pactual, els únics que van mostrar el seu interès en ambdues infraestructures, per 430 milions d’euros. A l’acord publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc), el Govern blinda que l’operació computi al pressupost del 2012 malgrat que es firmi més tard. Tot i que fonts d’Economia asseguren que es tancarà abans d’acabar l’any.

El cas d’ATLL és diferent. Creix la incertesa sobre si el consorci liderat per Acciona (en el que també hi ha BTG Pactual) signarà el contracte de cessió abans del 31 de desembre. Primer, perquè l’operació encara no ha rebut l’autorització de la Comissió Nacional de Competència (CNC). I sense la llum verda del regulador no poden rubricar la concessió administrativa. La Generalitat deixaria de descomptar 995,8 milions de deute ordinari i de disposar de 298,6 milions en efectiu. La resta de la transacció es pagarà al llarg dels 50 anys que duri el contracte.

A més, fonts financeres insisteixen a aquest mitjà que la multinacional presidida per José Manuel Entrecanales no ha arribat a un acord econòmic per sufragar l’operació, un extrem que neguen els portaveus oficials de la companyia. L’últim obstacle de l’operació és la batalla legal que ja ha iniciat el rival d’Acciona a la licitació per ATLL, Aigües de Barcelona (Agbar). Ha anunciat que vol impugnar l’adjudicació, però fins i tot abans de presentar el recurs ja ha hagut de recórrer en tres ocasions al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El màxim òrgan judicial català ha emès tres interlocutòries en què obliga a Recoder a ensenyar l’expedient d’adjudicació de l’empresa pública perquè la gestora d’aigües en mans de Suez i La Caixa pugui argumentar la base legal de la impugnació. Fins avui, el departament de Territori i Sostenibilitat s’ha negat a mostrar la polèmica licitació.

Font: Economiadigital

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s