Registrada la proposta per la ILP contra la pobresa

Representants de la comissió promotora de la iniciativa legislativa popular (ILP) per a una renda garantida de ciutadania (RGC) de 664 euros mensuals per combatre la pobresa s’han reunit aquest divendres amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i han deixat constància de la seva proposta de Llei en el registre de la cambra catalana, el primer pas per poder començar la recollida de firmes de suport entre els ciutadans.

   “És urgent que s’aprovi aquesta renda per donar esperança a les més de 225.000 famílies que no tenen cap ingrés”, ha urgit en declaracions als mitjans després de finalitzar la reunió Diosdado Toledano, un dels representants de la comissió promotora, qui ha recordat que la ILP té el suport majoritari dels sindicats i d’una trentena d’entitats socials.

Per poder materialitzar la ILP en una llei definitiva, la Mesa del Parlament ha d’admetre a tràmit la proposta presentada aquest divendres pels promotors, perquè aquests puguin iniciar la campanya de recollida de les 50.000 firmes que es requereixen perquè el text s’elevi al ple del Parlament, procés per al que disposen d’un termini de quatre mesos.

Toledano ha fet una crida a tots els ciutadans de més de 16 anys que portin més de 12 mesos residint de manera continuada a Catalunya a sumar-se a aquesta ILP, assegurant que “el novembre de 2013 se’ls haurà esgotat totes les prestacions a més del 70% dels registrats a l’atur”.

Toledano ha recordat que la RGC és una prestació que recull l’article 24.3 de l’Estatut i que podran accedir a ella tots aquells que acreditin una carència d’ingressos, tot i que “els que rebutgin una oferta de feina digna la perdran”.

La proposta presentada per la comissió promotora preveu que si s’aprova la RGC cal derogar la renda mínima d’inserció (RMI), per la qual cosa els 100 milions que la Generalitat ha destinat el 2012 a aquest assumpte podrien invertir-se en la nova ajuda.

“El Govern ha de treure els diners d’on sigui perquè estem davant d’una situació d’emergència social”, ha asseverat un altre dels representants de la comissió promotora, Sixte Garganté, que ha concretat que la ILP també preveu que la RGC sigui una prestació complementària perquè els més grans de 18 anys puguin arribar als 664 euros al mes.

D’aquesta manera, si una persona té un sou de 400 euros mensuals, podria disposar d’una RGC de 264 euros: “Es tracta que tots puguin arribar a uns mínims per a la seva subsistència digna”, ha dit Garganté.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s