Vaga de la justícia per al 20 de febrer

Les associacions de jutges i fiscals, tret de les més conservadores, han convocat vaga el pròxim dia 20 contra les reformes impulsades pel ministre Alberto Ruiz-Gallardón. Entre aquests canvis hi ha les noves taxes judicials, que la Generalitat recorrerà al Tribunal Constitucional, la reforma del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i diversos canvis en el Registre Civil que, segons denuncien, tenen aires de privatització.

La Unió Progressista de Fiscals, l’Associació Professional Independent de Fiscals i les associacions Jutges per la Democràcia, Fòrum Judicial Independent i Francisco de Vitoria han donat suport a la convocatòria, mentre que les conservadors Associació Professional de la Magistratura i Associació de Fiscals se n’han desmarcat.

Els promotors de la vaga, que són majoria en el sector, asseguren que els canvis suposen menys mitjans i personal per a la justícia i, en conseqüència, menys capacitat per lluitar contra la corrupció, ara que diversos escàndols sacsegen la política espanyola i catalana.

Respecte als canvis en el CGPJ, mantenen que posen en qüestió la independència judicial i la separació de poders. Pel que fa a les taxes –que hauran de pagar els ciutadans, i no només les organitzacions i empreses, com passava fins ara– han denunciat que han fet caure el nombre de litigis un 25%, un preu massa alt, diuen, per evitar el col·lapse de la justícia, que s’hauria d’aconseguir posant-hi més recursos humans.

Font: 324.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s