Vaga a l’educació superior pel 28 de febrer

El dijous 28 de febrer hi haurà la primera vaga universitària de l’any, amb l’objectiu de fer un crit d’alarma per la situació “d’emergència social” que viuen els centres educatius del país. Aquest és el diagnòstic de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), que agrupa estudiants, professorat i personal d’administració i serveis (PAS) i ha convocat la jornada de protesta. La mobilització no es reduirà a la jornada de vaga i a la manifestació que a les 12:30 hores es farà el mateix dia, sinó que en aquesta ocasió els sectors més sensibilitzats de l’ensenyament superior públic estan disposats a convertir el segon semestre en un cicle de lluites amb l’objectiu d’aconseguir la retirada de les noves taxes universitàries –que han encarit al voltant d’un 65% els estudis aquest curs-, forçar la destitució del ministre d’Educació, José Ignacio Wert, i la derogació de la Llei Orgànica de la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE), la reforma educativa impulsada per l’esmentat ministre.

“Som conscients que amb un dia de lluita no aconseguirem tombar un procés de destrucció de les universitats públiques catalanes”, ha reconegut el professor Gerard Horta, que ha participat a la roda de premsa que ha fet la PUDUP aquest dimecres en representació dels docents. Laura Gené, estudiant i portaveu de la PUDUP, ha subratllat que el 28 de febrer ha de ser “només el punt de partida” d’unes mobilitzacions que, previsiblement, s’estrendran durant diversos mesos. Les mesures de pressió que es portaran a terme un cop passada la jornada de vaga no s’han concretat, però Gené ha citat com a exemples les lluites que van portar els estudiants al Quebec, amb cinc mesos d’aturades i mobilitzacions constants fins a aconseguir que es fes marxa enrere en l’increment de les taxes, o a França, en oposició a la reforma educativa. Els sindicats CGT i COS donen cobertura a la vaga del professorat.

“Hem d’assumir que això s’ensorra i que si no ho aturem no hi haurà universitat pública en tres anys”, ha sentenciat Horta, que ha apuntat que tant des del personal docent i investigador (PDI) com des del PAS es comprometen a tirar endavant mesures amb les quals puguin “curtcircuitar” l’aplicació d’acomiadaments i retallades. Horta ha denunciat que amb l’encariment dels preus s’està convertint l’educació en un “privilegi” i ha afirmat que les noves taxes potser no han fet disminuir, de moment, el nombre d’alumnes matriculats, però sí que han provocat que molts estudiants cursin menys crèdits que en anys precedents, perquè no poden afrontar els nous costos.

Font: El Triangle

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s