Els desnonaments espanyols són abusius

La regulació de desnonaments judicials per impagament de la hipoteca a Espanya vulnera eldret europeu sobre protecció dels consumidors, perquè impedeix a l’afectat defensar-se davant de les clàusules contractuals abusives que li han estat imposades per la banca al firmar la hipoteca, segons ha dictaminat el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (UE).

La directiva europea de protecció dels drets dels consumidors 93/13 estableix que les clàusules abusives que figurin en un contracte no obliguen, ni vinculen el consumidor. Però la normativa espanyola impedeix al jutge pronunciar-se sobre aquestes clàusules abusives en un procés de desnonament, perquè s’han de qüestionar en unlitigi judicial separat, cosa que impedeix la suspensió de l’execució d’aquest desnonament, estableix el Tribunal de la UE.

La sentència assenyala que el procediment executiu de desnonament s’hauria de poder suspendre almenys provisionalment per analitzar la legalitat de les clàusules i el seu caràcter abusiu, com les que suposin la imposició d’indemnitzacions desproporcionadament altes al consumidor, com passa actualment en la majoria dels contractes hipotecaris.

Font: El Periódico

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s