La Generalitat tornarà a baixar els salaris als funcionaris ara un 2%

Artur Mas va anunciar ahir nova retallada salarial de gairebé el 2% que el Govern català preveu aplicar als seus empleats públics, que se sumaria a la rebaixa del 3% planejada per a la nòmina de juny coincidint amb la paga extraordinària. La nova rebaixa s’aplicaria a finals d’any sempre que l’Executiu central no adoptés una mesura en el mateix sentit i que afectés els funcionaris de tot l’Estat.

El Govern català té previst aplicar una nova retallada salarial de gairebé el 2% als empleats públics de la Generalitat, que es veuria reflectida en la paga de desembre i que se sumaria a la rebaixa del 3% planejada per a la nòmina de juny coincidint amb la paga extraordinària.
Aquests plans quedarien anul·lats si el Govern de Mariano Rajoy decideix en les pròximes setmanes imposar pel seu compte una rebaixa general en el sou dels funcionaris de tot l’Estat.

Artur Mas, va recordar que fa uns mesos ja va anticipar que la reducció de salaris dels funcionaris el 2012 rondaria el 5%.

En concret, Mas va avançar el passat 3 de gener que els prop de 230.000 funcionaris de l’administració pública catalana veurien reduït el seu sou una mica menys del 5% el 2012.

Però quan la vicepresidenta del govern català, Joana Ortega, va fer públic el passat 17 de febrer que es rebaixaria el sou dels treballadors públics en un 3%, aplicat en la nòmina de juny, no es va detallar que podria haver-hi una retallada addicional del 2% a final d’any, coincidint amb la paga extra de desembre.

Mas va insistir que ell ja va advertir d’aquest ajust salarial fa un temps: “No hi ha res de nou, ja vaig parlar que l’ajust d’aquestes condicions laborals a Catalunya el 2012 quedaria a l’entorn del 5%, una mica per sota”.

Si Rajoy decidís aplicar per a tota la funció pública d’Estat espanyol una mesura similar a la qual es planeja a Catalunya, el Govern retiraria la seva rebaixa salarial i aplicaria la retallada impulsada des de Madrid.

“Però això ara és una incògnita”, ha afirmat Mas, que segueix “a l’espera” de conèixer els Pressupostos Generals de l’Estat que el Govern central presentarà a final de mes.

Font: Diari de Girona

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s