Singulars, Gay de Liébana, sobre l’endeutament

Josep Maria Gay de Liébana, professor d’Economia Financera a la UB, ens diu clarament que el rescat de Xipre ha estat un experiment i que això serà aplicable a altres països. Aquesta inseguretat d’Europa és preocupant i els nostres estalvis no estan segurs, perquè aplicar un impost sobre els dipòsits bancaris és una manera d’eixugar el dèficit que pot aplicar qualsevol govern.
Segons Gay de Liébana, les persones de més de 45 anys que estan a l’atur difícilment tornaran a treballar. I, cosa encara pitjor, aviat entrarem en el que podríem anomenar “canibalització familiar” econòmica: pares i fills lluitant per un mateix  lloc de treball de 700 euros al mes.

1

Important de mirar a partir del minut 30 quan Gay de Liébana comenta que s’està retallant en personal i prestacions socials, però no en consums. Per exemple, consums serien les dietes que pot tenir un polític a l’Administració.

1

També val la pena destacar que a partir d’aquest gràfic es veu que el gruix majoritari del deute pertany a l’Administració Central i en canvi l’estan assumint les Comunitats Autònomes en un pes molt elevat.

Font: Singulars

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s