Teresa Forcades i Arcadi Oliveres promouen un manifest ‘per un procés constituent a Catalunya’

Conviden tots els ciutadans de Catalunya, visquin on visquin, a signar-lo per fer pinya a favor d’aquesta nova iniciativa que vol esdevenir un moviment social cap a una candidatura unitària i popular a les pròximes eleccions al parlament. També poden signar el manifest ‘com a simpatitzants’ els qui no siguin ciutadans catalans. El projecte s’anomena Procés Constituent, i segons els dos promotors podria ben bé ser el nom de la futura candidatura.

El manifest demana que ‘el poble català decideixi de forma democràtica i pacífica quin model d’estat i de país desitja’. També considera que l’actual model econòmic, institucional i d’ordenament polític ha fracassat. Defensa ‘un model polític i social nou […] sense repetir fórmules del passat’. Aquest procés constituent requerirà, diuen, l’autoorganització i la mobilització social continuada. Proposen una plataforma unitària ‘que cristal·litzi el malestar social creixent en una majoria política organitzada a favor d’un canvi de model’.

‘Es tracta d’iniciar un procés des de baix, creant espais de trobada entre el màxim nombre de col·lectius i persones a barris i pobles, per tal de bastir una nova eina plural i diversa i articular una candidatura com més àmplia millor per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya amb l’objectiu de defensar la convocatòria d’una assemblea constituent per definir quin nou model d’estat i d’ordenació sòcio-econòmica volem.’

‘El nostre objectiu no és crear un nou partit polític. Cap de les dues persones que presentem aquest manifest no pensem concórrer a les eleccions, sinó que volem contribuir a impulsar un procés des de baix que culmini en la creació d’una candidatura unitària que tingui com a objectiu la convocatòria de l’assemblea constituent que necessitem per fer una Constitució nova per a la República catalana, de manera que no sigui possible en el futur que els interessos d’uns pocs passin per davant de les necessitats de la majoria.’

Els punts del manifest són els següents:

–Expropiació de la banca privada, defensa d’una banca pública i ètica, fre a l’especulació financera, fiscalitat justa, auditoria del deute i impagament del deute il·legítim.
–Salaris i pensions dignes, no als acomiadaments, reducció de la jornada laboral i repartiment de tots els treballs, inclòs el treball domèstic i de cura no-remunerat.
–Democràcia participativa, reforma electoral, control dels càrrecs electes, eliminació dels privilegis dels polítics i lluita decidida contra la corrupció.
–Habitatge digne per a tothom, moratòria dels desnonaments i dació en pagament retroactiva.
–No a les privatitzacions, reversió de totes les retallades i potenciació del sector públic sota control social.
–Dret al propi cos i no a la violència de gènere.
–Reconversió ecològica de l’economia, expropiació i socialització de les empreses energètiques i sobirania alimentaria.
–Drets de ciutadania per a tothom, no a la xenofòbia i derogació de la legislació d’estrangeria.
–Mitjans de comunicació públics sota control democràtic, programari i xarxa lliure i desmercantilització de la cultura.
–Solidaritat internacional, no a la guerra, i per una Catalunya sense exèrcit i fora de l’OTAN.

Font: Vilaweb

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s