Llista Falciani

L’Audiència Nacional ha rebutjat extradir Suïssa a l’informàtic del banc HSBC Hervé Falciani, conegut per la llista de centenars milers de presumptes evasors fiscals a la qual va accedir quan va treballar a la filial d’aquest banc a Ginebra. Els jutges, com defensava la fiscalia, han considerat que no existeix a Espanya el delicte de revelació de secrets bancaris pel qual el reclamen les autoritats suïsses. (…)

De fet, gràcies a la informació facilitada per l’informàtic a les autoritats franceses,, que va arribar a l’Agència Tributària al maig de 2010 i que va treure a la llum la identitat de 659 defraudadors fiscals espanyols, es van aconseguir regularitzar a Espanya 300 milions d’euros.

Font: Diari Ara

El Govern ha decidit mantenir la lliura de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat a l’enginyer industrial, arquitecte i empresari Josep Maria Bosch Aymerich, perquè no ha apreciat “cap fet delictiu” malgrat que el seu nom apareix a la llista Falciani de presumptes evasors fiscals.

Font: Europapress

La primera lista de evasores elaborada con la información de Hervé Falciani que llegó a España en 2010 permitió a Hacienda recuperar 260 millones de euros. El repertorio, con 1.500 nombres, sirvió para identificar a 659 presuntos evasores. Un rastreo iniciado por EL PAÍS en diferentes juzgados de España ha permitido identificar a algunos de ellos. Se trata de aquellos contra los que se apreciaron indicios de delito fiscal, es decir, los casos en los que la cantidad supuestamente defraudada superó los 120.000 euros.

Llista d’evasors fiscals completa:

  • Manuel Lao Hernández. Presidente de la multinacional del juego Cirsa y de otras compañías.
  • Juan José Renedo Ruiz.
  • José Cabanes Planas y Tecla Tobina María de Lange Thiandens. Dedicados a la asesoría de temas energéticos de empresas.
  • Didac Fabregas i Guillén. Propietario de Infiprox, gestora de inmuebles. Ha participado en proyectos inmobiliarios y empresas químicas.
  • Francisco Castañer Soler y Elisa Enseñat Benlliure. Ingeniero, gerente Propietario de Auto Chartering, dedicada al transporte marítimo. Ella es patrona y vocal de la Fundación Mariano Benlliure.
  • Josep Maria Bosch i Aymerich. Empresario, ingeniero y arquitecto, diseñó edificios como la antigua sede de La Caixa en Madrid. Fundador del Grupo Bosch Aymerich.
  • María Dolores Serra Quesada. Administradora de la Inmobiliaria Moragas.

Font: El País

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s