Seguiment de la vaga a l’educació

Nova mobilització en l’àmbit educatiu. Estudiants, professors i pares i mares d’alumnes de tots els nivells educatius, des de les escoles bressol fins a les universitats, s’han manifestat tant a Catalunya com a la resta de l’Estat. La convocatòria ha afectat tant l’ensenyament públic com el concertat, però el seguiment ha estat desigual.

Els motius de la vaga són ben coneguts: les retallades i la LOMCE, la reforma educativa del ministre d’Educació, José Ignacio Wert, ja que consideren que perjudicarà el professorat, els estudiants, les famílies i la investigació científica. En definitiva, la veuen com una llei que farà empitjorar el model d’educació pública.

Amb la jornada de protesta d’aquest dijous, els diversos sectors convocants demanen que l’educació torni a ser una prioritat per als governs de Catalunya i d’Espanya. De fet, a Catalunya les protestes van començar la setmana de Sant Jordi, amb diverses accions i tancades als centres educatius que van acabar amb la manifestació del sector públic del 28 d’abril.

S’han convocat manifestacions en una cinquantena de ciutats, entre les quals Barcelona (10.000 segons la Guàrdia Urbana), Tarragona, Lleida i Tortosa i que han aplegat milers de persones.

Segons Comissions Obreres, l’aturada ha afectat el 90% dels centres educatius de Catalunya. Aquest sindicat assegura que en els centres d’infantil i primària el seguiment ha superat el 55%. En els de secundària i les universitats, l’activitat acadèmica ha quedat gairebé paralitzada i a l’ensenyament concertat arriba a gairebé el 20%.

El Departament d’Ensenyament xifra el seguiment entre el professorat dels centres públics en un 19,5% i en prop d’un 3% a la concertada. Aquestes xifres s’obtenen de les comunicacions que han fet el 94% de centres públics de Catalunya. On s’ha registrat més seguiment ha estat el Baix Llobregat, amb un 26% i al Vallès Occidental hi ha hagut prop d’un 25%. Al Maresme-Vallès Oriental ha estat del 24% i al Consorci d’Educació de Barcelona del 22,5%. Per sota s’han situat la Catalunya Central amb un 16%; Girona amb el 14,5%; Tarragona amb el 12% i Lleida 7,8%.

En el cas de les Terres de l’Ebre, Ensenyament afirma que el seguiment ha estat del 14,6%, però, segons la Junta de Personal Docent, la mitjana de seguiment al territori ha estat d’entre un 30 i un 35% i hi ha hagut centres que, directament, han hagut de tancar i altres on el 98 % de l’alumnat no ha assistit a les classes”.

La Secretaria d’Universitats de la Generalitat ha indicat que el seguiment de la vaga està tenint una alta incidència entre els estudiants de les universitats de Barcelona, però la situació és de “normalitat acadèmica”.

Font: 324

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s