Mas-Colell anuncia noves retallades

El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell ha afirmat aquest dilluns que “la negociació està feta” i la Generalitat està “a l’espera” de que el ministeri d’Hisenda, encapçalat per Cristóbal Montoro comuniqui a l’executiu català la xifra final de dèficit per les autonomies, segons ha dit en una entrevista a TV3. Com ja va anunciar Montoro el passat dissabte la xifra definitiva està previst que se sàpiga al juny, quan Brussel·les confirmi les xifres de dèficit per Espanya, però en cap cas superaria el 2%.

No obstant, Mas-Colell ha assegurat que hi haurà noves retallades en tots els departaments i noves taxes, entre elles una modificació de l’impost de Successions. Que hi hagi retallades en tots els àmbits vol dir que sanitat i educació no se’n quedaran al marge. Això tot i aconseguir més marge de dèficit. “Poc o molt s’hauran de tocar tots els departaments”, ha afirmat. Mas-Colell preveu un 2013 “difícil” i fins i tot “terrible”, com a conseqüència de les noves mesures de retallades i l’augment de l’atur.

També ha explicat que s’haurà d’adaptar la pròrroga pressupostària actualment adaptada al 0,7% fins l’1,2%, que és el mínim previst que l’executiu manté fins el moment. En qualsevol cas, el dirigent de CiU ha assegurat que obtenir un 2% vindria a ser el mateix que l’any passat pel que fa les retallades. “La diferència és que tenim més pagaments per interessos”, ha explicat, entre 300 i 400 milions “i no podem repetir exactament les polítiques de concessions de l’any passat”. A més ha explicat que no es poder fer algunes mesures que no siguin de despesa perquè “les d’impostos no tindran gran influència i tenim una política molt activa de venda de patrimoni”, ha sentenciat Mas-Colell.

Com ja va dir ahir Josep Rull, Mas-Colell ha reiterat que la Generalitat no renuncia al 2,1% de l’objectiu de dèficit i ha assegurat que de totes maneres l’objectiu no estarà per sota de l’1,2%.

Font: El debat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s