Un dels pioners de la insubmissió fiscal opta per distribuir els seus impostos a Catalunya

Municipis i particulars fa temps que impulsen una campanya per pagar els impostos a Catalunya. Ingressen l’IVA i l’IRPF a l’Agència Tributària de Catalunya, en el que consideren un gest simbòlic de sobirania fiscal, ja que després aquests diners es transfereixen a la Hisenda espanyola. Ara, i precisament per aquest motiu, un dels impulsors de la campanya ha fet un nou pas: “distribuir-los directament”.

Es tracta de l’Andreu, que té un restaurant amb la seva dona a Siurana, al Priorat. Va ser un dels fundadors de la plataforma d’insubmissió fiscal Diem Prou, però després de veure com els seus impostos continuen anant a Madrid, ha decidit ingressar el primer trimestre de l’IVA d’aquest any directament als qui considera que més ho necessiten.

Segons l’Andreu, “no és que no tingui sentit” pagar els impostos a l’Agència Tributària catalana, ja que “per nosaltres realment és un pas important i que cada cop el faci més gent és molt important”, però considera que no s’està “aconseguint el nostre objectiu, que és prioritzar les persones”. És per aquest motiu que explica que “vam decidir fer aquest altre pas, que és assegurar-nos que aquests diners es queden a Catalunya”.

És així com la Cooperativa l’Olivera de Vallbona de les Monges, que funciona des de l’any 1974 com un projecte d’integració per a les persones amb discapacitat, han rebut una part dels impostos de l’Andreu, concretament 1.350 euros. Segons ha explicat Carles de Ahumada, director de la cooperativa, els diners serviran sobretot per cobrir els dèficits que en aquests moments ens generen els impagaments de l’administració i les dificultats una mica del moment que pateixen moltes entitats socials”.

Una part dels impostos també han anat a un convent de monges benedictines i s’està en tràmits perquè una altra part es destini als serveis socials de Cornudella de Montsant.

Font: 324

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s