Un jove amb un trau a l’ull i un altre amb una contusió al cap, ferits pels cops de porra dels Mossos a Girona

Dos manifestants han resultat ferits durant una  protesta que la CUP havia convocat aquest dimarts al vespre en contra de la  presència a Girona del príncep Felip de Borbó, el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón i l’expresident del govern espanyol José Luis  Rodríguez Zapatero.

Aquest era el segon acte de protesta que havia convocat la CUP,  que ha volgut oposar-se a la presència a Girona durant tres dies  d’alguns dels representants polítics i jurídics més destacats tant de  l’Estat com de països llatinoamericans. El primer congrés biennal de  Seguretat Jurídica i Democràcia a Llatinoamèrica –organitzat per la UdG– va arrencar dilluns, amb la inauguració a càrrec del príncep Felip.

Aquest  vespre, una seixantena de persones s’han sumat a la crida de la CUP i  s’han concentrat per mostrar el rebuig a la trobada. La manifestació ha  arrencat a la plaça del Vi i ha continuat fins a les portes de  l’Auditori de Girona, on se celebra la cita. Allà hi ha arribat cap a  les vuit del vespre i, malgrat que el programa del dia ja s’havia  acabat, els Mossos d’Esquadra mantenien la vigilància policial al  recinte, on, entre d’altres, aquest dimarts hi ha assistit l’expresident  del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero.

En aquell  moment, alguns joves s’han avançat i han deixat la capçalera de la  manifestació per superar les tanques que la policia havia posat a prop  de l’edifici. Ha estat llavors quan els agents de la Brigada Mòbil han  colpejat amb les porres un dels joves, que ha acabat amb un trau a  l’ull. Un segon jove ha intervingut per ajudar el seu company i també ha  rebut un cop al cap. El jove que té la ferida a l’ull és el  portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans a Girona, Jordi  Alemany.

La CUP ha anunciat que denunciarà l’agressió i que es  plantegen portar els fets al ple perquè la resta de grups polítics els condemnin.

Font: Ara

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s