Retallades a l’ESMUC

El passat dimecres 5 de juny s’anunciava al Consell d’Escola de l’Esmuc (Escola Superior de Música de Catalunya) un seguit de mesures d’austeritat per reduir un milió i mig d’euros el pressupost del nostre centre. Aquestes mesures inclouen una disminució de les hores de classe als estudiants (especialment les individuals), un augment de les hores lectives del professorat i disminució del seu sou, pujada de taxes de matriculació i atacs a les condicions laborals dels treballadors i treballadores.

Els estudiants de l’Esmuc no volem quedar-nos quiets davant’aquesta amenaça al futur de l’escola. No podem callar davant dels qui estan decidits a precaritzar els ensenyaments superiors de música públics fins a fer-los desaparèixer.

Per això, decidim:

1. Rebutjar absolutament qualsevol nova disminució del pressupost de l’Esmuc, que ja ha estat retallat els darrers cursos, atacant greument a les condicions laborals dels treballadors i treballadores i perjudicant la qualitat dels ensenyaments. Rebutgem igualment l’augment de les taxes de matriculació. 2. Exigir tota la informació sobre els comptes i la gestió de l’Esmuc per part de la seva Fundació, presidida per la Consellera d’Ensenyament Irene Rigau. 3. Denunciar la manca absoluta de democràcia d’aquest centre, on la direcció ve dessignada per un patronat extern i els estudiants no tenen cap participació en els òrgans de decisió; aquest és un dèficit històric de l’escola la resolució del qual és imprescindible en una situació d’amenaça a la continuat de l’Esmuc.

Els estudiants estem convençuts d’aquestes reclamacions, i continuarem lluitant amb la comunitat escolar per defensar el nostre centre.

Cap retallada a l’Esmuc.

Si esperen silenci, tocarem més fort!

Change.org

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s